Allereerst de school in Siena: niets dan lof.
De school is klein – in de periode dat ik er was, waren er ongeveer 30 – 35 leerlingen, verdeeld over 7 klasjes van verschillende niveaus – maar zeer professioneel en goed georganiseerd. De kleine schaal maakt dat er veel persoonlijke aandacht is: iedereen kent iedereen. Er wordt ook veel moeite gedaan om leerlingen een leuke tijd te bezorgen: vrijwel dagelijks een excursie of aktiviteit in Siena zelf (meestal gratis), o.l.v. zeer goed opgeleide en inspirerende gidsen. Maar ook regelmatig uitstapjes in de omgeving (San Gimignano, Perugia, Assisi), ook o.l.v. een professionele gids, tegen geringe vergoeding. Een goed teken is overigens dat heel veel leerlingen regelmatig terugkeren naar deze school. Heel veel leerlingen waren hier niet voor het eerst!

De accommodatie
Ik woonde op het mooiste plekje van Siena: aan de rand van het centrum, een eigen balkon met uitzicht over een gedeelte van de stad en de heuvels in de omtrek. Onder mijn balkon was de tuin van onze contrada, de Contrada del Bruco, een prachtig park met vogels en eekhoorntjes. (ongelooflijk: voor 20 euro p.n.!) Een prachtige plek ’s avonds om 8 uur, een glaasje wijn en de zon die langzaam ondergaat. En wel overal dichtbij – maar Siena is niet zo groot – 5 min. van school en Piazza del Campo. Mijn kamer in bevond zich in een mooi, oud, sfeervol appartement. We woonden er met 4 studenten, gezamenlijk gebruik van keuken, 2 badkamers. De eigenaar woonde er zelf niet, ik heb hem wel ontmoet, bijzonder aardig.

Siena
Een geweldig stadje. Het is klein, maar volkomen onoverzichtelijk: de laatste dag verdwaalde ik nog! Er is heel veel te doen en te zien: veel kunst, muziek, film. In drie weken is het me gelukkig niet gelukt om alles te bekijken, dus ik moet terug! Natuurlijk zijn er veel – vooral Nederlandse – toeristen, maar die komen over het algemeen niet verder dan de winkelstraat, en ’s avonds zijn ze verdwenen. Voor mij persoonlijk – ik ben musicus – was b.v. de Academia Chigiana interessant. Tijdens mijn verblijf heb ik daar wat lessen kunnen bijwonen van een beroemd cellist erg bijzonder!
Verder is de omgeving prachtig. Ik heb 2 dagen een fiets gehuurd en dat was ook een heel aparte ervaring: op een mountainbike door de Chianti! En je zit met de bus ook zo (70 min.) in Firenze!
Kortom: ik heb een geweldige vakantie gehad! Heel hartelijk dank voor de bemiddeling en het contact.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa