Gisteren ben ik teruggekomen van mijn taalreis van twee weken naar Siena en het is een geweldige ervaring geweest!
Over het appartement: je hebt een prachtige plek voor me weten te regelen. Een schitterend uitzicht, een mooi en ruim appartement en in het hartje van Siena. Eigenaar Pino is een zeer vriendelijke man die me meteen in rap Italiaans van alles heeft verteld.
Over de school: ik voelde me er prima thuis. Had de eerste week een jonge docente die daarna op vakantie ging. De tweede week nam Franco het over; een ervaren en geduldige man die op een zeer prettige en interactieve manier lesgaf. Lessen worden, naast de grammaticale basis, op een vaak speelse manier gegeven maar wel zodanig dat je de opgedane kennis moet toepassen. Voor mij was het goed te volgen en de eerste lessen waren een feest van herkenning. De excursies waren ook leuk en divers. Ik ben mee geweest naar bijv. San Gimignano, Volterra en een wijnproeverij in de Chianti. Verder worden er workshops en rondleidingen georganiseerd. Natuurlijk allemaal in het Italiaans wat de ene keer beter te volgen is dan een andere keer.
De taal: 2 weken zijn zeker niet genoeg om het vlot te kunnen spreken maar dat wist ik natuurlijk van tevoren. Korte en eenvoudige gesprekjes kan ik echter wel voeren en mijn luistervermogen is met sprongen vooruit gegaan. Doordat je woont en leeft in Italië is het met recht een ‘full immersion’ in de Italiaanse taal en cultuur, vooral omdat Italianen nauwelijks tot geen Engels spreken en je dus gedwongen wordt om je (beperkte) Italiaans te gebruiken.
Over Siena: wat een prachtige plek! Het stadje heeft echt mijn hart gestolen. Voor het nachtleven is dit zeker geen plek om heen te gaan maar daarbuiten heeft het alles. Ik heb vele avonden met huis- en/of studiegenoten doorgebracht op de Campo met een fles wijn, een heerlijke plek. De stad staat nog bol van de Paliofeesten waardoor het voorkomt dat de winnende contrada om middernacht nog door de straten en over de Campo hun zege viert; een geweldige traditie die in de zomer tekenend is voor de stad. Het is er absoluut veilig; tot ’s avonds laat is het druk op straat en op de Campo.
Op de Porta Camollia staat: “Cor magis tibi Sena Pandit” ofwel Siena opent je hart zodanig dat het nog groter wordt dan deze poort. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.
Kortom: ik heb een onvergetelijke tijd gehad met studie- en huisgenoten, veel mooie dingen gezien en mijn Italiaans is verbeterd. Het is zeker nog eens voor herhaling vatbaar en ik zou het iedereen aanraden.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa