Drie weken Italiaanse les in augustus in Portico di Romagna, een gehucht op 35 km van de provinciestad Forlì en op zo’n 50 km van het bekendere Ravenna waar je niet alleen mooie mozaïeken, maar ook het strand kunt vinden.
Zoals gezegd is Portico een gehucht dat zo ongeveer bestaat uit de school, een bejaardentehuis, Hotel-restaurant Al Vecchio Convento en bar L’angolo, de favoriete ‘hang out’ van de taalcursisten. Kortom: hier heerst Rust met een hoofdletter en de ongelofelijk mooie omgeving versterkt dat alleen maar. Wil je hier echter drie weken overleven dan is eigen vervoer onontbeerlijk en ligt er een keur aan leuke plaatsjes voor je open en kun je de weekeinden naar Ravenna, Florence, Bologna of bijvoorbeeld Arezzo.
Bij mooi weer (en dat is het hier eigenlijk altijd) wordt er buiten in de tuin les gegeven. De groepsgrootte varieert van 2 tot 8 studenten, afhankelijk van het aantal leerlingen; er waren tijdens mijn verblijf drie groepen. De lessen zijn ’s morgens van 9.00 tot 13.00 uur, de middag is vrij voor het maken van huiswerk (compiti!) of bijvoorbeeld voor een door de school georganiseerd uitstapje.
Een cursus in Portico, kortom, is een aanrader voor wie de rust zoekt en ouder is dan 25 jaar; voor jeugdige discogangers moet dit waarschijnlijk erger dan Siberië zijn! Ik had het er zeker naar mijn zin maar ben dan ook iets ouder dan 25 jaar.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa