Samengevat: we hebben een geweldige week gehad in Portico! Cursus: prima, sympathieke en geduldige docente (Caterina), goede opbouw van de lessen, gevoel voor type student. Na maar 1 week verstaan we nu in ieder geval ‘ basic’ het een en ander van het Italiaans (handig om de Italiaanse verkeersinfo te kunnen volgen bijvoorbeeld). Kleine school met studenten in alle categorieën, boeiende ontmoetingen. School met persoonlijke aandacht, familierelatie met het hotel maakte alles erg gemakkelijk te regelen. Ook aan de details wordt gedacht.
Hotel Vecchio Convento is een verhaal apart. Familie maakt dat je je na 1 dag al bijna familielid voelt. Het eten is super; ontbijt met soms nog warme taarten (‘ontbijt in Italië bestaat uit brood en koffie”?? Dacht ‘t niet…). Diner: 4 gerechten is vaste prik en bijna allemaal even smakelijk. Met een mooi glas wijn uit de regio erbij is het dubbel feest. Een middagje in de keuken pasta maken (en zelf verorberen) aan te raden. Heerlijke familie die letterlijk van vroeg tot laat voor je klaarstaat, echte gastvrijheid bestaat. Bij een familiefeestje (verjaardag) worden de hotelgasten ook als vanzelfsprekend verwacht, prima avond gehad. En de schaterlach van Marisa blijft je altijd bij.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa