In september 2 weken Italiaanse les gehad in dit idyllische dorpje. Het waren twee fantastische weken. De lessen, gegeven door Claudia en een paar dagen door Ulla, waren naast heel leerzaam ook heel gezellig. Doordat je in kleine groepjes les krijgt, krijg je individueel veel aandacht. In de eerste week maakte het prachtige weer het mogelijk buiten de lessen te volgen, wat natuurlijk heel aangenaam was.
Naast de lessen werden er veel uitstapjes georganiseerd o.a. naar Bologna, Ravenna, Cervia, Brisighella, een wandeling in het Parco Nazionale, enz, enz. Zelf bewoonde ik een prachtig appartement, dicht bij Hotel Al Vecchio Convento van waaruit alle activiteiten plaatsvonden. Hier hebben we o.a. een kookcursus gehad, een corso di vini e prodotti della regione en een buffet met muziek en dans.
Het waren twee overvolle leerzame weken in dit schilderachtige dorpje in een prachtige omgeving. Mede door de leuke mede-cursisten, de gastvrije ontvangst in Al Vecchio en de geweldig vriendelijke begeleiding van Ulla en Matteo, werd het voor mij een vakantie waar ik nog heel veel aan terug zal denken. Het was een feest om hier te zijn.
Vooral voor 50-plussers is Acadmy Olmo in Portico di Romagna een aanrader: er heerst hier een ontspannen sfeer in een rustig dorpje in een schitterende omgeving met de meest vriendelijke mensen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa