Ik kan zeggen: het was in één woord fantastisch, Alessandro haalde ons af uit Rimini en toen we halverwege waren belde Matteo of we nog wat wilden eten, het was inmiddels al 10 uur geweest, wij zeiden tegen Alessandro dat we nog wel een klein beetje wilden eten. Kregen we na aankomst nadat we de koffers op de kamer hadden gebracht een compleet 4-gangen menu. Vanaf zondagavond zaten we met de andere cursisten aan tafel, dit was heel gezellig met 10 mensen van verschillende nationaliteiten. Vooral donderdagavond was heel apart, toen hadden we een soort kookcursus gedaan en daarna hadden we een buffet met de andere gasten van het hotel en ook de familie. Het buffet was in de tuin van het hotel en we zaten met z’n allen aan 2 lange tafels, 22 mensen van 9 nationaliteiten. We voelden ons er vanaf het begin direct thuis, zo warm en hartelijk zijn Marisa, Gianni, Matteo, Massimo, Ulla en Camilla.
Hotel Al Vecchio Convento is een aanrader voor iedereen die naar Emilia-Romagna gaat. Ook de excursies die Ulla en Matteo geregeld hadden waren heel leuk. Maandag zijn we naar de abbazia di San Benedetto en naar de kleinste vulkaan van Italië in Portico geweest, dinsdag zijn we een bergwandeling wezen maken, woensdag hebben we gezwommen bij de watervallen van Bocconi, donderdag hadden we de kookcursus en vrijdag zijn we naar Ravenna geweest. En ook de school was gewoonweg geweldig, de manier waarop Clara ons les heeft gegeven was heel leuk en zij heeft ons in 1 week tijd toch heel wat Italiaans weten bij te brengen. Clara geeft les op een hele leuke en ontspannen wijze en wij vonden haar heel goed. Daarom, na dit meegemaakt te hebben, ben ik zeker van plan om terug te gaan naar Portico om nogmaals les te nemen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa