We moesten de sleutel van het huis ophalen in het hotel. De beek over, rechts naar boven het bos in en door het grote hek naar een prachtig huis. Wel wat afgelegen, maar ok. ’s Avonds hebben we super gegeten in Al Vecchio Convento. Beetje rondgeloerd naar andere gasten, want wie hoort er bij de groep?
Op een nacht ging het buiten enorm tekeer. We werden wakker van zo het leek gebons op de deur. In de ruimte waar de ketel staat, is het raam standaard op een kier. De toegangsdeur bleek niet goed te sluiten. Op de school verzekerden ze ons dat er in Portico nooit iets naars gebeurt. Mensen laten gewoon hun deuren open. Ach ja, in Nederland zijn we andere dingen gewend helaas.
Zondagavond zouden we kennismaken met ‘de groep’: een (artsen)echtpaar uit Duitsland. Meneer zou met ons een groepje vormen. Zijn vrouw was samen met een dame uit de keuken van Gianni onderdeel van de andere ‘groep’. Wat hebben we een fijne week gehad! Caterina heeft zich in alle bochten gewrongen om ons van alles duidelijk te maken. En veel gelachen hebben we ook. ’s Middags zijn we meegegaan met de voorgestelde excursies. Op één middag na, toen moesten we echt wat meer tijd besteden aan het leren. Op vrijdag zijn we als vrienden uit elkaar gegaan.
De week erna zaten we maar op 1,5 uur rijden in Toscane en deed het zeer dat we niet nog een week hadden afgesproken in Portico. Op vrijdag konden we het niet laten weer terug te rijden en stilletjes de school binnen te sluipen. Je had het gezicht van Caterina moeten zien toen ze haar hoofd door de boekenkast stak om te zien wie er op de gang zaten! We wilden graag bij de uitreiking van het certificaat van Gerhard en Doris zijn. Het werd een klein feestje. Vervolgens hebben we na de lunch bij Gianni en Massimo echt afscheid genomen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa