Wij hebben een hele bijzondere week gehad in Portico di Romagna! Het klopte allemaal. De school, het gastgezin, de omgeving, het restaurant Al Vecchio Convento en daarnaast de activiteiten die we gedaan hebben.
In combinatie met school maar ook onderling met andere cursisten en een spontane buurman die aanbood om met ons paddenstoelen te gaan zoeken. Met Matteo zijn we samen met de honden op truffeljacht geweest. Daarnaast hebben we ook deelgenomen aan de wijnproeverij, een kookworkshop en de feestavond met heerlijk eten, dans en muziek. Het was extra leuk om in dit gastgezin te toeven, mede omdat ze geen Engels spraken en we daardoor ons volop met de Italiaanse taal konden bezig houden. Hartstikke leuke en gastvrije mensen. We verbleven in een gerestaureerde watermolen aan de rand van het dorp. Af en toe hadden we het gevoel dat we in een soap beland waren, geweldig.
We hebben Ravenna nog bezocht en op de terugreis toch nog even besloten een bezoek aan Bologna te brengen. Al met al een wederom geslaagde week waarvoor ik jou ook heel hartelijk wil bedanken, mede door jouw advies om hier naar toe te gaan.
Niet alleen Portico maar ook de Italiaanse lessen zijn weer voor herhaling vatbaar. We waren in de periode dat wij er waren met 10 pers. dus 2 groepjes van 5 prima! En geen andere Nederlanders, dat we stiekem wel leuk vonden, omdat we daardoor met z’n allen Italiaans spraken. Nogmaals dank en we kijken met heel veel plezier terug op Portico di Romagna met al haar charmes en aardige mensen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa