In september heb ik 2 weken een cursus gevolgd bij de Scuola Tiberius International in het centrum van Rimini. Ik koos voor Rimini omdat ik toch ook wel op het strand wilde liggen en voor september omdat het in het hoogseizoen toch wel erg druk kan zijn, zeker in zo’n toeristisch plaatsje. De school is in een hoog pand in een winkelstraat, de docenten en de andere medewerkers van de school zijn ontzettend aardig, de docenten zijn ook behoorlijk creatief in het ervoor zorgen dat iedereen zoveel mogelijk van de Italiaanse taal en cultuur leert.
Ik deelde een appartement met een aantal medecursisten, op ongeveer tien minuten lopen van de school en het centrum. Het appartement was prima, ik had een tweepersoonskamer met balkon voor mijzelf, de keuken en douche waren gemeenschappelijk. Bij mij op de etage waren een Duitse en een Israëliër, op de verdieping boven ons woonde een Japanse, zij bleef een heel jaar om Italiaans te leren, zoals een paar van onze Japanse medecursisten deden. Onze andere schoolgenoten woonden in andere delen van Rimini, regelmatig zochten we elkaar op om samen te eten of naar het strand of naar een bar te gaan. Rimini is een leuk stadje, met mooie gebouwen en leuke pleinen met terrasjes, bars en restaurantjes. De boulevard en het strand waren een stevig halfuurtje wandelen van het centrum, gelukkig ging de bus zo’n beetje elke 10 minuten. Bij één van de strandtenten aan de boulevard (vol met winkels, restaurants, bars en disco’s) kreeg je korting op de huur van een strandstoel als je van de Scuola Tiberius was.
De school organiseert regelmatig sportevenementen en excursies, in het hoogseizoen wel meer dan in het naseizoen. Wij zijn met de hele school een keer uit eten geweest, hebben op school verse pasta gemaakt en hebben een stadswandeling en een bootexcursie gemaakt. Ik heb me absoluut geamuseerd en ga zeker nog een keer terug.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa