In augustus ben ik vertrokken voor een weekje taalreis in Rimini. Aangezien ik op Milaan vloog, duurde de reis vrij lang en kwam ik ’s avonds pas aan bij het gastgezin. Ik werd erg hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes, een alleenstaande dame op leeftijd die het hele jaar door studenten van allerlei nationaliteiten ontvangt. De vorige dag was er nog een jongeman uit Zweden aangekomen, die net als ik voor een week naar Tiberius Internationaal zou gaan. De volgende dag zijn we dan ook samen naar de school gelopen, welke een kwartiertje van het ‘gasthuis’ lag. Na een korte intake werd ik in Niveau B1 geplaatst.
Onze groep bestond uit slechts 5 personen en de lessen waren dan ook vrij intensief. Dagelijks kregen we 2 uur grammatica en na de pauze 2 uur conversatieles. Na een paar dagen merkte ik dat ik de lessen steeds beter kon volgen. Vooral de conversatielessen waren interessant, omdat we door het bespreken van maatschappelijke onderwerpen ook veel te weten kwamen van elkaars achtergrond en cultuur.
Aangezien ik maar een week in Rimini verbleef, wilde ik een paar middagjes op het strand doorbrengen. De kortingskaart voor de strandstoelen die we van school kregen, kwam daarbij goed van pas. Ook is er door de school een rondleiding georganiseerd door het oude centrum van Rimini en op donderdag was er zelfs een heuse excursie naar een nabij gelegen vestigingsstadje. Al met al kan ik terugkijken op een erg plezierige week, waarin ik veel geleerd heb, maar waarin ik ook weer erg genoten heb het Italiaanse land en haar inwoners.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa