Ben inmiddels al een tijdje terug, maar nog niet echt tijd gehad om te reageren hoe ik het heb gehad.
Nou, ik vond het echt geweldig!! Bij aankomst bij het appartement was er een kleine miscommunicatie tussen de mevrouw van het appartement en mij, maar uiteindelijk stond ze toch binnen 20 min. voor de deur. Ik was erg tevreden over het appartement! Hele aardige mevrouw, je had je eigen slaapkamer met 2-persoonsbed en een eigen badkamer. Je hoefde alleen de keuken te delen. Het appartement was ongeveer een kwartiertje lopen naar metrostation Ottaviano. En het was een half uurtje lopen naar de school, helemaal prima!
De school was erg goed ook, hele enthousiaste leraar, leuke mensen. Heel afwisselend, oudste in mijn klas was 55 en de jongste 17. Er werden wel dingen georganiseerd na school,maar aangezien dat allemaal in het Italiaans was, konden wij dat helaas nog niet zo goed volgen. Maar als je een beetje openstaat voor andere mensen maak je erg snel contact en daarom had ik al snel een groepje ontmoet waar ik leuke dingen mee heb gedaan.
Al met al een hele leuke positieve ervaring en ik baalde echt dat ik weer naar huis moest. 2 weken heb je zeker wel nodig om iets van de taal te leren,maar eigenlijk is het nog leuker als je langer kunt blijven. Rome is echt een fantastische stad waar je niet raakt uitgekeken! Ik ga in het voorjaar zeker weer terug!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa