Mijn drie weken in Rome zitten er helaas alweer een tijdje op. Alles was werkelijk prachtig. Ik verbleef in een appartement in Trastevere, aan Via Cesare Pascarella. Er was niets mis met deze accommodatie. Alles was prima in orde. Ik ben vriendelijk onthaald door mijn landlord, die me de beschikking over een ruime kamer gaf. Het prima te doen om bij de school te komen. Met gebruik van de tram kostte het me ongeveer een half uurtje. Lopen door de gezellige wijk was voor mij een genot, dus ben ook vaak naar het centrum gelopen. Echt genieten om met het prachtige Italiaanse weer te slenteren door de stad.
Mijn doel was natuurlijk om het Italiaans een beetje onder de knie te krijgen en ook dat was echt hartstikke leuk! De locatie van de school was ideaal: Piazza Navona om de hoek. Ik ben ingedeeld bij niveau 1, aangezien dit mijn eerste cursus was. Leraar Luigi was erg enthousiast. Hij maakte er elke dag weer wat leuks van. Mijn klasgenoten waren allemaal erg verschillend, allemaal een stukje ouder dan dat ik ben (18). Er was meteen een gezellige internationale sfeer en iedereen stond open voor elkaar! Activiteiten die de school had georganiseerd als samen uit eten gaan waren erg leuk om de anderen te leren kennen. Ik ben vaak met daar ontmoete vrienden op stap geweest, er zijn echt vriendschappen ontstaan.
Kortom: Mijn verblijf was onvergetelijk. Iedereen die de Italiaanse cultuur beter wil leren kennen, buitenlandse vrienden wil maken en gewoon een geweldige tijd wil hebben raad ik absoluut aan een cursus te gaan volgen. De eeuwige stad mis ik nog elke dag en ik heb de behoefte om zo snel mogelijk terug te keren. Ik ben echt verliefd geworden op de Italiaanse hoofdstad. Roma mi manchi!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa