Het appartement in via XX Settembre was erg mooi, goed verzorgd en wel uitgerust. Zondagavond ontmoette ik een van mijn huisgenootjes, een meisje van 17 uit Venezuela, die mij meteen op sleeptouw nam en met wie ik ook de volgende dag vroeg met de bus naar school ging zodat ik me voor het lesprogramma in de ochtend kon aanmelden. We waren daar al om 7.45 u. maar ik was in elk geval de eerste. De koffie om de hoek is verrukkelijk dus ik had het Italiaanse gevoel direct goed te pakken. Ik kon me inderdaad aanmelden voor het lesprogramma in de ochtend voor de absolute beginnersklas bij l’insegnante Jennifer. Na deze les ben ik even langs het kantoor in de school gelopen. Zeer behulpzame mensen en zij stuurden me door naar het lokaal waar vervolgens de conversatieklas voor beginners was bij Marlena.
De lessen waren super! Vooral de conversatieklas vond ik erg leuk. Een week is kort maar ik heb echt veel kunnen leren en vooral veel onwijs leuke mensen ontmoet. De activiteiten na schooltijd zijn ook zeker de moeite waard. Hoewel mijn Engelse spreekvaardigheid deze vakantie vooral enorm is verbeterd, heb ik ook een aardig woordje Italiaans leren spreken. Het is vooral gemakkelijker geworden iemand die Italiaans spreekt te verstaan. Ik denk zeker dat ik ooit nog een cursus wil doen maar denk dat ik dan minimaal 2 weken zal boeken.
Ik wil je bedanken voor de super bemiddeling. Ik voelde me bij mijn aankomst in Rome echt welkom en had het gevoel dat mensen me verwachten en wisten waarvoor ik kwam. De school is op een prachtlocatie en de medestudenten en leraren waren geweldig. Ik heb veel leuke nieuwe mensen ontmoet met wie ik contact zal blijven houden. Het was echt een ervaring om nooit te vergeten!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa