Ik wil u bedanken voor het geweldige jaar dat ik gehad heb in Rome!
Ik ben eind september begonnen met het academische jaar/gap year. De leraren waren heel gezellig, heel open en vol van energie. Ze lieten ons na een tijdje een beetje zelf bepalen wat we deden in de les en we hebben heel wat openhartige gesprekken met elkaar gehad over van alles en nog wat. De directeur, tja zo gedroeg hij zich absoluut niet, was een ongelofelijk lieve man. Ze waren allemaal oprecht geïnteresseerd in je en herkenden me allemaal na de eerste paar maanden. Door de fijne sfeer op school heb ik zo ontzettend snel het Italiaans geleerd, ik wilde zo graag met de Italianen praten. Het is natuurlijk niet alleen de school geweest die mij een onvergetelijk jaar heeft bezorgd maar dankzij hen voelde ik mij in de eerste week al thuis. Heel Italië (ik heb heel wat reizen gemaakt) heeft een enorme indruk op mij gemaakt, het is echt m’n droomland (ondanks de vreselijke bureaucratie. Ik weet dat het geen makkelijk bestaan is). Na de eerste maand heb ik een heel leuke Italiaanse jongen ontmoet en dankzij hem heb ik ook nog mogen genieten van Pasen op z’n Italiaans met de hele familie in Napoli. Door hem blijf ik nu ook sterk verbonden met Italië en ik heb besloten om naast mijn hoofdstudie in Amsterdam ook de Italiaanse taal en cultuur te gaan studeren in het aankomende studiejaar. Het is absoluut het mooiste, meest indrukwekkende, meest leerzame, meest verhelderende jaar en het meest emotionele jaar uit mijn leven geweest. Zonder deze geschiedenis was ik absoluut een ander mens geweest, nu weet ik wat ik wil en waar ik naar uit kan kijken!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa