Ik heb in Rome echt een geweldige tijd gehad. De school ligt op een perfecte locatie en alles is in principe prima geregeld. Rome is echt een geweldige stad waar heel veel te beleven valt. Ook de school maakt enkele uitstapjes naar ´steden´ in de buurt of tripjes in Rome.
Ook de huisvesting is prima geregeld. Ik zat vlak bij het Vaticaan. Vanaf hier kon ik heel makkelijk naar het centrum met het openbaar vervoer of lopen.
Ik heb bijna alle docenten gehad, omdat ik het academisch jaar heb gedaan en ook zij zijn heel goed bevallen. Ze hebben heel veel geduld en proberen je echt verder te helpen met de taal. Ze staan altijd voor je klaar en als je iets te vragen hebt, vinden ze dit alleen maar leuk.
De cursus zelf is mij ook heel goed bevallen. Ik had niet verwacht dat ik in 8 maanden een nieuwe taal kon leren, maar ik denk dat ik mag zeggen dat dit toch aardig gelukt is. Ik heb drie examens gemaakt en ze ook alle drie gehaald.
Ook Italstudio is heel netjes geweest in de afhandeling van alles. Nog heel erg bedankt voor het regelen van het extra examen!
Kortom ik heb echt een geweldig jaar gehad en ik kan het iedereen aanraden om een jaar in het buitenland een taal te gaan leren!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa