Ik was de laatste twee weken van februari in Florence. In Nederland had ik al drie jaar cursus gevolgd op de volksuniversiteit maar zoals dat gaat naast een volle baan, het huiswerk schiet er nogal eens bij in. Nu was ik in de gelegenheid twee weken extra vrij te nemen en de keus was snel gemaakt. Italstudio heeft snel en heel correct lessen en verblijf geregeld zoals ik me dat voorstelde. Ik ben heel tevreden over hoe dat ging. Op maandag begon de cursus met een toets voor alle nieuwkomers. Ik mocht halverwege het tweede niveau instromen. Het bleek een goede inschatting te zijn. De grammaticalessen kon ik goed volgen. De conversatielessen kon ik wel goed volgen maar al snel bleek dat ik veel te weinig gewone dagelijkse woorden paraat had. Ik ben deze twee weken dan ook heel handig geworden in het pijlsnel hanteren van het woordenboek. Dat de middagen vrij waren was heerlijk want ik heb nu heel veel van de stad kunnen zien, veel kerken en musea kunnen bezoeken en heel veel kunnen leren. ’s Avonds dan nog huiswerk maken en daarna was ik gesloopt. Het verblijf in het appartement was prima.
Het was een heel bijzondere ervaring om ’s ochtends met vele andere Florentijnen door de stad te lopen, iedereen op weg naar school of werk. De school organiseert nog een aantal activiteiten buiten schooltijd. De excursie naar Pisa en Lucca was heel boeiend vooral door de heldere uitleg van onze begeleidster. De docenten zijn stuk voor stuk bijzondere mensen. Ik heb genoten van de manier waarop zij de grammatica uitleggen, steeds teruggaand tot het allereenvoudigste principe. Ook dat kan ik weer gebruiken in mijn werk. Twee weken is natuurlijk te kort, maar ik heb ontdekt dat het toch een goede basis is om mee verder te gaan.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa