Na een cursus van 50 uur Italiaans in België wou ik absoluut naar Italië gaan om daar nog een cursus te gaan volgen. Al van kindsaf aan ben ik gefascineerd door Italië, het volk, la pasta, de taal, … Via Italstudio ben ik dan een 4-weekse intensieve cursus gaan volgen in de Leonardo da Vinci school in Firenze. Samen met een vriendin hadden we een studio-appartement gehuurd in het centrum van Firenze. Al vanaf de eerste dag voelden we ons daar thuis. Onze studio was wel klein, maar heel gezellig en lag maar op 5 minuutjes van ‘t school en ook alle bezienswaardigheden lagen op wandelafstand.
In ‘t school zaten we met een groepje van 10 – 12 studenten van allerlei nationaliteiten (Noorwegen, Zweden, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, …). De lessen waren echt goed georganiseerd: eerst kregen we grammaticales, gevolgd door conversatie en in de namiddag hadden we dan weer conversatie (intensief). Al wat we geleerd hadden, konden we meteen overbrengen in de praktijk. Naast de lessen probeerden we met onze medestudenten ook zoveel mogelijk Italiaans te spreken en natuurlijk ook met de plaatselijke bevolking. De Italianen appreciëren het echt dat je hun taal spreekt of toch de moeite doet om het te spreken. In die 4 weken heb ik ontzettend veel bijgeleerd. We namen zelfs gewoon de gewoonten van de Italianen over. Rond 16 u. een espresso gaan drinken met een bombolone. Het was precies of we daar al jaren woonden.
Ik vond het ook heel interessant dat je in ‘t school niet alleen de taal leerde maar ook de houding, cultuur van de Italianen. Naast de lessen hadden we ook de gelegenheid om uitstapjes te doen die de school organiseerde. In de weekends hebben we dan allerlei prachtige steden bezocht: Siena, Pisa, Lucca, San Gimignano en dit onder begeleiding van een gids die toevallig ook les gaf in de Leonardo da Vinci school. Naast die culturele uitstapjes zowel in Firenze als daarbuiten mochten we 1 ding zeker niet vergeten: een voetbalmatch van de Serie A meemaken: Fiorentina – Verona. Vol stadion en vollen bak ambiance zoals we in België zeggen.
Deze 4 weken waren echt onvergetelijk, ik vond het echt jammer dat ik moest terugkeren naar België. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en liefst voor langer dan 1 maand. Ciao!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa