Florence – een geweldige stad waarin je je nooit verveelt!!!!
Tussen het vwo en de universiteit een tijdje naar het buitenland wilde ik al heel lang, maar waarheen, wat en hoe? Via Italstudio kwam ik in het najaar in Florence terecht; geen bewuste keuze, meer nieuwsgierigheid naar een beroemde stad waar ik nog nooit geweest was. En wat voor een stad!! Groot maar toch klein, werelds maar toch typisch Italiaans, druk en gezellig, een overvloed aan cultuur maar ook midden in het authentieke, prachtige en rustige Toscane, winkelen en uitgaan allemaal in 1.
De school is gezellig, persoonlijk, onderwijs van hoog niveau en vooral de uitstapjes en cursussen geven je hele verblijf iets extra’s. De taal is makkelijk om te leren en het is natuurlijk erg leuk om meteen in de praktijk uit te proberen wat je hebt geleerd. Wees niet bang om alleen te gaan – zoals ik – want je ontmoet heel gemakkelijk mensen van alle leeftijden en uit alle landen. Stel je open – want een andere cultuur en andere mensen om je heen is soms best even wennen en soms moeilijk – maar ‘anders’ is met een beetje aanpassingsvermogen vaak heel verrassend, leerzaam en positief. Buiten school is er genoeg te doen, in de stad zelf, in Toscane, of zelfs verder weg – Venetië, Rome – allemaal erg de moeite waard. In Florence zelf heb je natuurlijk eindeloos veel kerken, musea, gebouwen, kunst, noem maar op, en met een beetje interesse leer je zoveel meer van de geschiedenis van Italië en Florence en daarmee van het huidige Italië en Florence dan de ‘gewone’ toerist!
Ik kijk nu terug op een tijd waarin ik mezelf heb overtroffen door alleen zo’n avontuur aan te gaan, een tijd waarin ik veel leuke en interessante mensen uit verschillende landen heb leren kennen, waarin ik zelfstandiger ben geworden, heb geleerd me open te stellen voor mensen en ervaringen en waarin ik vooral een onvergetelijk leuke tijd heb gehad die ik nooit meer zal vergeten!!!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa