Vorige week ben ik na een verblijf van 12 weken teruggekeerd uit Florence. En dat viel niet mee! Ik heb daar de tijd van mijn leven gehad. De cursus was prima te combineren met het Italiaanse leven. ’s Ochtends naar school, ’s middags heerlijk genieten van de stad en de omgeving. Het niveau van de cursus was voor mij prima te doen. Het kwam wel goed van pas dat ik niveau 1 al eerder had gedaan (in juni). Met die basiskennis was het makkelijker nieuwe dingen op te pakken. De docenten zijn ontzettend aardig, en reuze enthousiast en dat weten ze prima over te brengen. De toetsen die elke twee weken gegeven worden, zijn zeer eenvoudig, maar zorgen er wel voor dat je alle grammatica en woordenschat voor jezelf nog eens herhaalt. Vanuit de school worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Ik heb mij opgegeven voor een tripje naar de Chianti streek (bezoek aan kasteel, proeven van wijn) en een trip naar Siena en San Gimignano. Deze uitjes waren prima geregeld: de bus vertrok op tijd, het programma voldeed zeker aan de verwachting en ook hier waren vanuit de school zeer enthousiaste leraren aanwezig. Mijn appartement in Via della Mattonaia beviel uitstekend: centraal gelegen, slechts tien minuten lopen van de school, en op loopafstand van onder andere de Ponte Vecchio en Piazzale Michelangelo.
In de 12 weken heb ik regelmatig nieuwe huisgenoten gekregen, maar ik kon het met iedereen prima vinden! Iedereen komt alleen en staat open voor contact. Kortom, ik heb een bijzonder leuke tijd met mijn huisgenoten gehad. Het appartement is wat aan de oude kant (met in elke kamer dode muggen op de muren, een te klein krakend bed en niet heel goed schoongemaakt), maar was voor mij prima voor de tijd dat ik er zat. Volgend jaar hoop ik de laatste twee niveaus van de cursus te gaan doen en een diploma te halen. Dit alles om vervolgens in Bella Italia te gaan wonen en werken! Florence is echt ‘mijn stad’ geworden, dus nu neem ik de tijd om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn voor mij als Nederlandse om mijn droom te verwezenlijken.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa