Ik kan meteen zeggen dat dit het beste jaar is geweest voor mij tot nu toe! Gewoonweg fantastisch! Over de school zelf heb ik weinig aan te merken. Een perfecte ligging, over het algemeen alleen maar leuke en interessante leraren/leraressen en een goede studiewijze. Het geduld van de leraren vond ik ook erg positief!
Het academisch jaar/gap year is mij verder ook goed bevallen. Alleen vond ik dat niet alles helemaal helder werd aangegeven wanneer nou wat zou plaatsvinden. Dat werd meestal wat laat gedaan, maar ach ja het blijft Italië. Ik vind de indeling van de cursus wel perfect. Dat je eerst puur en alleen Italiaans krijgt onderwezen en pas later overgaat op andere vakken. Aan de andere kant maakt het het Italiaans op een gegeven moment ook wel een beetje saai.
Het appartement waar ik de volle 8 maanden in ben verbleven (in de Borgo San Lorenzo) had een super ligging maar het appartement zelf viel wat tegen.
De voorlichting en afhandeling van Italstudio vind ik wel erg goed. Ik heb nauwelijks problemen ondervonden dus heb verder weinig contact met Italstudio op hoeven nemen. Maar het is mij wel prima bevallen om via jullie dit jaar te hebben geregeld. Het is gewoon echt een aanrader voor iedereen!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa