Ik heb 24 weken de taalcursus gevolgd voor bij Scuola L. da V. a Milano en het was geweldig!
Hierna heb ik het gevoel dat ik deze prachtige taal begin te begrijpen, m.n. de structuur en vooral de grammatica.
Men gaat eerst een test afleggen voordat men ingedeeld wordt in een zekere livello en zodoende werd ik ingedeeld bij livello 2B.
De docenten waren echt professioneel met het geven van de lessen, zeker gezien van uit het didactisch oogpunt. De sfeer was altijd goed, het tempo was te volgen voor iedereen en toch niet slaapverwekkend en het fijne van allemaal is, dat we er elke 4 weken weer een test maken om te weten te komen of men de lessen wel ècht begrijpt. Zo ja, behaalt men een voldoende of een goede resultaat en dan kan men dus doorstromen naar het volgende livello, zoniet, in overleg met de leerling, kan men in hetzelfde livello blijven of zo nodig, een trap lager om mn. de grammatica die zo gecompliceerd is, nog eens goed te kunnen begrijpen.
Wat ik persoonlijk bij deze school (althans toen ik daar studeerde) erg prettig heb gevonden, is dat er bij elke 4 weken een andere docent voor de klas stond, ook als men hetzelfde livello overdeed. Dit om te voorkomen dat de docenten “vastgeroest” in een bepaalde systeem/onderwerp(en) zitten. Dus we beginnen altijd met een “fris-windje” na 4 weken. Is ook heel fijn om alle docenten en hun manier van lesgeven te mogen ervaren en te leren kennen, zeker als men voor een lange tijd de cursussen volgt. Ik ben het hier heel erg mee eens!!
Daarnaast, buiten de lesuren organiseren ze veel activiteiten voor de studenten, van musea bezoeken tot gezamenlijke aperitivo gebruiken, of een bezoekje brengen aan andere steden/plaatsen, veelal onder begeleiding van een docent die alles vertelt over de betreffende stad/museum, wat ook weer heel leerzaam zijn, en toch leuk en ontspannend.
Al met al, was het een geweldige periode voor me, de school zelf ligt in een mooie wijk in het centrum en Milano is een stad met “allure”.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa