Opnieuw op cursus in Italië en deze keer gekozen voor een school in Venetië, een voor ons nog onbekende plaats. Wat een feest wanneer je aankomt met de vaporetto en de lagune op vaart….Een schilderachtig decor, een zwoel zeewindje, zon en vriendelijke mensen zijn onze eerste kennismaking.
En wat voelt het goed als je in de vroege morgen, wanneer de toerist nog op één oor ligt, samen met de locali op weg bent naar je bestemming van die dag, voor ons het Instituut. Om opnieuw een ”passo avanti” te maken in de taal en je te mengen met cursisten die van heinde en ver komen met eenzelfde passie. Naast de regels van de grammatica ook veel geleerd hoe de taal te bezigen in de praktijk. Van “do un’ occhiata, grazie” als de beschrijving van een schilderij in details en het maken van een heuse “sondaggio”.
Het verblijf op de Residenza Redentore* was perfect met stip. Prettige kamers, een praktische keuken, privacy, een prachtige tuin aan de lagune, en vooral ook daar een ontmoetingspunt van veel cursisten. En het dwalen door Venetië met haar smalle straatjes, bruggen en pleintjes, haar kerken en musea, doorkijkjes en vergezichten, het is als wandelen door een mooi boek, waarin voor alles een eigen verhaal.
Het zijn “i sapori” van een week cursus in Venetië, wat voor ons een waar feest was. Grazie a tutti.

N.B. *Residenza Redentore bestaat niet meer.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa