Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad in Venetië. Naar aanleiding van een test en mijn lesuren tot dan toe werd ik ingedeeld in niveau twee. Dat niveau was eerst te laag; ik leerde niet veel nieuwe dingen. In de tweede week mocht ik dan ook naar niveau drie. Daar zat ik inderdaad beter op mijn plek. De onderwijsstijl sprak mij wel aan; er werd alleen Italiaans gesproken en de leraressen waren daar erg consequent in. Zo hoor je continu Italiaans om je heen en dat dwingt je om jezelf in die taal te redden en je raakt er ook aan gewend.
Verder vond ik het erg leuk om bij allemaal mensen uit verschillende landen te zitten, die om de een of andere reden hebben besloten om Italiaans te gaan leren. Een Japans meisje, waar ik wel mee optrok, sprak beter Italiaans dan Engels, waardoor we noodgedwongen Italiaans met elkaar spraken en het was vooral leuk, omdat we op hetzelfde niveau zaten. Je maakt dezelfde fouten, je weet ongeveer evenveel en het is vakantie, dus het maakt toch allemaal niet uit.
De sfeer op school was heel relaxed; de lessen begonnen ongeveer om negen uur, dus je kon na aankomst nog rustig koffie gaan drinken op het terras. Verder werden er na school ook activiteiten georganiseerd, van bijles tot een film, allemaal vrijblijvend. Ik heb een hele leuke tijd gehad en in twee weken kun je best veel leren: je leert allemaal nieuwe mensen kennen, je leert een nieuwe stad kennen, beter dan je op een gewone vakantie zou doen en je leert een nieuwe taal/cultuur. Zo’n vakantie is echt aan te raden!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa