Ik ben in augustus verleden jaar in Venezia geweest. Op 18 aug. arriveerde ik en werd in Venezia bij de ‘vaporetto’ (waterbus) opgewacht door een meisje, dat mij naar een gedeeld appartement bracht. Ik heb dit appartement gedeeld met een meisje uit Nederland en met een meisje uit Duitsland. Was heel erg gezellig en leuk. Het klikte meteen want dat is natuurlijk afwachten. Ons appartement was vrij centraal gesitueerd we zaten niet ver van Ponte Rialto. En de halte voor de vaporetto was ook maar vijf minuten lopen nl. bij Ca d’ Oro, waarvandaan je elke richting uit kon gaan maar natuurlijk ook die van school. De volgende ochtend 19/8 zijn wij gezamenlijk naar het l’istituto Venezia vertrokken wat een wandeling was van bijna 30 minuten (maar één keer gedaan; wel leuk maar om dat elke dag te doen was teveel van het goede). We hebben daarna maar een maandabonnement met studentenkorting voor de ‘vaporetto’ gekocht. Toen we bij de school arriveerden was het heel leuk en spannend. Er stond daar al een rij mensen te wachten. Je naam werd afgeroepen en er werd gevraagd of je beginners was of al wat met Italiaans had gedaan. Als dit laatste het geval was dan kreeg je een schriftelijke en een mondelinge test. Daarna werd je ingedeeld. Ik zat in livello due d.w.z. intermedio. Er waren volgens mij vijf nivo’s.
De cursus begon elke dag van 09.00 u tot 11.00 u en van 11.15 u tot 13.15 u. Daarna was je vrij om te doen wat je wilde, dingen bezichtigen, naar het strand, huiswerk maken etc. Ik /en de groep waren ingedeeld bij twee vrouwelijke docenten. Ik heb er erg veel van geleerd en het is fantastisch leuk om met een internationaal gezelschap op te trekken. (van Nederlanders tot aan Japanners toe in de klas en alles wat er tussen zit Canada, Spanje etc.etc). Ik heb er zelfs nog vrienden aan overgehouden! Ik kan het een ieder aanraden als ik weer in de gelegenheid ben zal ik zeker weer deelnemen aan een cursus in Italia van Italstudio.
Buona fortuna!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa