Mijn talencursus duurde twee weken en dat is natuurlijk veel te kort om een taal volledig te beheersen maar voor mij is het een goed begin geweest van het leren van deze mooie taal. De standaardcursus die ik volgde was vier uur les per dag en ongeveer een uur huiswerk. Tijdens mijn verblijf verbleef ik bij kennissen in Vicenza zo’n 70 km verderop. Mijn zes medecursisten kwamen van over de hele wereld vandaan o.a uit Amerika, Ierland en Japan wat de groep een heel internationaal karakter gaf.
De lessen werden alleen ‘s ochtends gegeven en natuurlijk allemaal door Italiaanse docenten. Omdat we allemaal beginnelingen waren spraken we Engels met elkaar. De eerste les werd meteen al helemaal in het Italiaans gegeven en de lessen waren zo opgezet dat je alles kon volgen zonder ook meteen alle woorden te begrijpen. Erg leuk en ik leerde er ook veel van. De lessen waren vooral gericht op het spreken van de taal en minder op het schrijven ervan. Er waren veel praktische opdrachten zoals het luisteren naar Italiaanse muziek, rollenspellen en het maken van Italiaanse woordpuzzels.
Kortom ik heb twee ontzettend leuke weken gehad op deze school, leuke mensen leren kennen en ik had er wel veel langer willen blijven. Het leuke was dat ik na deze twee weken mij al redelijk verstaanbaar kon maken en dan heb je toch meteen resultaat van alles wat je geleerd hebt.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa