Benissimo, mijn studietijd in Viareggio!! Na een heerlijke rit per auto naar Italië kwam ik in een zeer mooi maar huiselijk hotel aan. Een kamer met zeezicht het kon al bijna niet meer kapot. Met een lekker ontbijt begon de grote dag, na 10 jaar weer mijn eerste schooldag zenuwachtig als Pinokkio. Eerst een test en toen mijn niveau, tezamen met een Duitse medeleerling was het bijna privé-les (want in het najaar is het rustiger en de gem. leeftijd 25+). Het klikte meteen tussen onze lerares en ons, wat was dit een heerlijke sfeer en je leert er ook nog, het werd allemaal nog leuker dan ik had kunnen hopen. ’s Middags gezellig met medestudenten en leerkrachten wat cappo en dolce nuttigen ook dit maakte de sfeer nog gezelliger. Na hard studeren lekker genieten van een schitterende promenade en een heerlijke zee(lucht).
Dit is nu echt een STUDIEVAKANTIE in een zeer mooie streek die zeer veel te bieden heeft, want in een scheet zit je in mooie steden zoals Pisa, Lucca en Massa. Maar vergeet ook niet de kleine zeer gastvrije dorpjes, want ik ben in veel plaatsen in Italië geweest, maar hier zijn ze echt heel vriendelijk en behulpzaam.
Na een week werd ons de kans geboden om de ECHTE Italiaanse cultuur te proeven door te gaan koken en eten bij een van onze leraressen, dit was echt een super ervaring (ook al zei onze lerares dat dit uniek was). Ik had 2 weken intensief geboekt, maar dit heb ik snel verlengd met 1 week waar ik geen seconde spijt van heb gehad, want hierdoor heb ik nog meer buitenlandse vrienden leren kennen uit Schotland, Oostenrijk, Zweden en niet te vergeten Zuid-Amerika. Ik moet eerlijk bekennen dat de tijd om vloog en ik nog nooit ergens met zoveel pijn in mijn hart ben weg gegaan (en dat zeiden onze leerkrachten ook).
Ik denk dat ik nog verliefder ben geworden op Italië en dit een van mijn mooiste ervaringen was. Echt een aanrader voor iedereen en in de zomer is er nog meer zon.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa