Mijn verblijf in Viareggio in juni is prima bevallen. Viareggio is een grote Italiaanse badplaats, gunstig gelegen ten opzichte van cultuur en natuur. Steden als Lucca en Pisa zijn dichtbij en met de trein zijn bijvoorbeeld ook Florence en Le Cinque Terre goed te bezoeken. Bij Viareggio raken de Apennijnen bijna de kust: de hoge bergen zijn een imposant gezicht. De marmergroeven van Carrara bevinden zich dichtbij. De boulevard van Viareggio is beroemd in heel Italië en vooral Italianen lopen hier ’s avonds te flaneren.
Centro Giacomo Puccini ligt midden in de stad. Er wordt op een prettige en persoonlijke manier les gegeven. In juni waren de groepen niet groot, mijn klas telde maximaal 10 leerlingen. Het lesmateriaal is van Scuola Leonardo da Vinci, waarmee de school verbonden is. De school is zeer actief met het organiseren van etentjes (de wekelijkse Spaghettata is een must) en uitstapjes.
De medecursisten zijn zeer gemengd wat betreft nationaliteit en leeftijd, hoewel jongere mensen (tot 30 jaar) de meerderheid hebben vanwege de aantrekkingskracht van strand, zee en uitgaansleven.
Viareggio is wat mij betreft een aanrader, zeker als je van zee en strand houdt.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa