Ik zit nu op de computer van school te werken. Het is 18.30u en omdat het de eerste dag is mogen we gratis werken. Ik heb een heerlijk koel appartement met oude balken en alle modern comfort inclusief een aardige hospita, Maria Marini. De mensen in de stad zijn heel behulpzaam, iedereen legt je uitgebreid alles uit of loopt mee om je de weg te wijzen. Terwijl ik hier zit, gonzen de gangen van de oude school van operagezang. Er zijn 30 zangers uit China en 4 uit Wenen. Gisteren was de Christoffelzegening van de auto’s, dat duurde wel een uur, ze reden allemaal rond het plein langs het beeld van Christoffel. De Palio was natuurlijk schitterend, alle paarden liepen zo hard dat we door het opstuivend zand de paarden zelf bijna niet meer konden zien.
Vandaag was de introductie door de professor in het Italiaans en ik kon alles verstaan! Dat was dus al een meevaller. Daarna Het Examen oftewel Il Testo. Het was heel veel, een echte dwarsdoorsnede door de hele grammatica, daarna een uittreksel van een wetenschappelijk artikel en…….Mondeling!!!!!!!!!!! Ik was een van de laatsten dus ik dacht dat de anderen beter waren, maar achteraf bleek dat die niet alle vragen gemaakt hadden. We zijn dus met zijn allen in spanning voor de uitslag morgen, want dan wordt bepaald wie in welke groep komt. Giuliana, een van de docenten zei dat ik het goed gedaan had. Je voelt je weer 18 en dat is best heel leuk.
Vanmiddag kregen we een rondleiding met de gids Giulio. We waren gedwongen Italiaans te praten want er waren mensen uit Amerika, Kroatië, Denemarken, Frankrijk en Nederland. Iedereen groet elkaar al zo’n beetje in de stad en in de supermarkt en we wisselen tips en levensverhalen uit. Leuk om door de stad te lopen en af en toe ‘ciao Ans’ te horen. Bij het welkomstfeest in de tuin hebben we ook de mensen van de theateropleiding ontmoet en die krijgen les van Tony Woolf die mee heeft gewerkt aan Lord of the Rings. Het blijkt dat hij het appartement naast me heeft met zijn assistent. Binnenkort kan ieder die dat wil een workshop van hem volgen: Stage and Screen Combat. Binnenkort zullen ze een voorstelling voor ons geven in samenwerking met de mensen van de operarichting. Ik heb inmiddels gehoord dat ik ben toegelaten tot de classe superiore. Dat is helemaal te gek, we hebben superdocenten, persone molto in gamba, bijv. een rechter en een professoressa dei belli arti en alles is goed te volgen. Net hebben we een zware discussie gehad met de Jezuïeten in onze klas over de vrouw in het ambt in italiano en het ging er pittig aan toe. Onder elkaar praten we ook vaak Italiaans. We hebben 25 uur per week les en 1,5 dag excursie en twee cultuuravonden en huiswerk dus we hebben het druk. Maar het is dus super!!!!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa