Twee jaar geleden begon ik met Italiaanse les bij Dante Alighieri. Ik was daar heel enthousiast over en al snel kwam ik in het bezit van een brochure van Italstudio. De reizen, die zij daarin aanboden, spraken mij erg aan. Maar gezien het feit dat ik al 30 jaar niet alleen op reis geweest ben en mijn schooltijd nog verder achter mij ligt, moest er toch wel het een en ander overwonnen worden om die stap te zetten.
Ik ben sinds 2 dagen terug van een verblijf van 2 weken in Urbania en ik moet zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ik gegaan ben. Het was een geweldige ervaring. De docenten en medewerkers van de school zijn erg aardig en bekwaam. En er is ze alles aan gelegen het de studenten/leerlingen naar de zin te maken. Het programma op de school zit heel goed in elkaar en is zeer onderhoudend. Je leert er eigenlijk veel meer dan alleen de Italiaanse taal. Het leuke vond ik ook dat er zeer veel nationaliteiten op de school aanwezig zijn onder de leerlingen, zodat je ook met andere mensen dan alleen je eigen landgenoten eens van gedachten kunt wisselen.
Kortom voor mij een doorslaand succes, dat ik zeker wil herhalen en dat ik eenieder van harte kan aanbevelen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa