Al jaren kwamen wij zeer regelmatig in Italië en steeds vaker bekroop ons het gevoel dat we zo graag wat meer van de taal wilden leren. Via Italstudio belandden we in Urbania, een klein stadje in de Marche. Het bleek één van de beste beslissingen die wij ooit genomen hebben. Onze leraren en leraressen waren zeer vriendelijk, maar leerden ons wel met hard werken dat waar we voor gekomen waren: het Italiaans. Samen met de Amerikaanse operazangers in onze klas hebben we Andrea Bocelli gezongen en we hebben genoten van de opvoering van La Traviata die zij ten uitvoer brachten in het plaatselijke theater. Ons huiswerk maakten we in de zon met uitzicht op een veld zonnebloemen. We aten heerlijk ijs en dronken koffie op het terras van het theatercafé. En, tot onze verbazing, konden we na verloop van tijd zomaar ineens verstaan wat er naast ons op het terras gezegd werd en op donderdag onderhandelen op de markt.
3 Maanden zij wij te gast geweest bij een bijzonder vriendelijke en gastvrije familie die ons zeer heeft verwend en die ook van nabij onze Italiaanse vorderingen gade geslagen heeft. Nog steeds bezoeken wij deze lieve mensen, zodra we maar even in de gelegenheid zijn. Wij prijzen ons zeer gelukkig voor de kans om 3 maanden in Urbania door te brengen en Italiaans te leren op het Centro Studi Italiani. Het heeft ons leven verrijkt en we kunnen het dan ook iedereen aanbevelen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa