De cursus Italiaans die ik in het voorjaar in Urbania heb gevolgd was in één woord fantastisch! Wàt een prachtige streek, wàt een aardige mensen en wàt een geweldige school!
Urbania is een dorpje dat prachtig is gelegen in de provincie Le Marche. Het dorp zelf heeft een paar historische gebouwen en ligt zo’n 30 km van het grotere Urbino waar je voor meer kunst en cultuur terecht kunt. Voor zon en strand hoef je ook niet ver te reizen: de kustplaats Pesaro ligt op circa 50 km afstand.
De bevolking vond ik buitengewoon vriendelijk en behulpzaam en ik kon duidelijk merken dat men het op prijs stelt dat je je verdiept in hun taal en cultuur. Zwaait er iemand naar je op straat dan blijkt het de barista te zijn waar je pas één keer een cappuccino met een brioche hebt genuttigd of het is de mevrouw van de lavanderia waar je een paar dagen geleden je was hebt afgegeven. Ik voelde mij hier dan ook direct thuis.
De school tenslotte – en daar gaat het uiteindelijk toch om – is een héle goeie (en ik heb er inmiddels al aardig wat versleten, dus ik kan vergelijken). Het programma dat men in kleine klassen aanbiedt is tamelijk intensief (’s morgens en ’s middags) waarbij zowel de grammatica als het daadwerkelijk spreken aan bod komen, óók bij de beginners. Daarnaast kan men op zaterdagmiddag tegen een geringe vergoeding deelnemen aan excursies in de omgeving en organiseert men voor de liefhebbers filmavonden. Zeer aanbevelenswaardig is tenslotte de cursus Italiaans koken waarbij je onder het genot van een drankje kan zien hoe Mattéo de heerlijkste dingen bereidt welke je vervolgens nog mag opeten ook!
Terwijl ik dit schrijf vraag ik mij af waarom ik daar ooit ben weggegaan ….

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa