Wij hebben heel erg genoten van het verblijf in Micciano. De Italiaanse lessen waren super en de docent Andrea absoluut top! Gezellig ‘s morgens ontbijten en daarna lessen en lunch – Annet è una ottima cuoca e il pranzo era sempre una festa – dan gezellig op stap met ons vijven. I quattro bravi studenti e il insegnante. En ’s avonds weer eten. Geert en Annet zijn heel gastvrij en het huis is bijzonder. Hebben heel fijne herinneringen en ik ben met sprongen vooruit gegaan met Italiaans. Echt een aanrader. En nogmaals bedankt voor het goede advies. Het partnerprogramma is daarom zo leuk dat je toch samen ergens naar toe kan gaan als de partner geen taal wil doen. Het sluit perfect aan.
En nu het partner programma. Ernst aan het woord:
Als de cursisten Italiaans aan de slag gingen, dronk ik met Geert nog een kopje koffie en dan samen op stap. Niet alleen dat Geert een uiterst aimabel mens is, weet hij ook veel en gepassioneerd over wijn te vertellen. Over het hele proces van wijnstok tot op de fles. De eerste ochtend zijn eigen wijngaard bekeken en zijn eigen cantina en kennis genomen van zijn eerste wederwaardigheden als wijnboer (hele oogst opgegeten door de wilde zwijnen). Ook zijn eigen olijfbomen bekeken. Iedere dag een rondgang gemaakt langs een aantal producenten en uiteraard veel geproefd van de verschillende wijnen. Een belevenis op zich. Ook een olijfperserij bezocht waar niet alleen Geert zijn olijven brengt om te persen, maar ook de olijfboeren uit de omgeving. Daar een heel interessante uitleg gekregen over het persproces en het hergebruik van de restanten, pitten, pulp, en water. Iedere middag ergens gezellig geluncht uiteraard met een glaasje erbij – en water ! Daarna nog bij een producent langs en daarna troffen wij en de taalcursisten elkaar tijdens de dagelijkse uitstap: Volterra, San Gimignano en andere geweldig leuke plaatsjes. Ik heb ervan genoten, veel van Toscane gezien en veel geleerd over wijnen. Een absolute aanrader! Het is een heel leuk en afwisselend programma.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa