Op cursus in Micciano, een lieflijk dorpje op een heuvel in Toscane.
In Nederland op les Italiaans, graag wil je daar wat meer aan toevoegen. En niet één keer naar les in de week, maar als het kan graag de hele week door. En wat is dan logischer dan dat je dat zoekt in Italië zelf. Al zoekende op internet stuit je al gauw op Italstudio. En gekozen voor een minigroep op het platteland in Toscane.
Vanaf de aankomst in Pisa is het één grote droom. De ambiance, de cursisten, l’ínsegnante en de “drive” waarmee iedereen binnenkomt. Maar bovenal ervaar je een geweldige gastvrijheid van gastvrouw Annet en gastheer Geert, die als een warme deken over je heen valt.
Les met uitzicht op de heuvels van Toscane, verrassende pranzo’s klaargemaakt door Annet en Geert die met een grote glimlach zijn cursisten overal naartoe tuft. Er wordt aan alles gedacht, van een giro door lieflijk Toscaanse dorpjes, zelf gebakken bruin brood bij het ontbijt, het reserveren van een tafeltje op een schilderachtig piazza tot aan de tramonte in Cecina Mare. Ook de “vendemmia” wordt ons deel, waarbij een toost op de goede wijn voor volgend jaar niet ontbreekt.
Het was een week vol verrassingen, waarin we naast vorderingen in de Italiaanse taal hebben mogen genieten van overheerlijke gerechten, mooie natuur, lieflijke dorpjes, een lerares om van te houden en van een gastvrouw en –heer die als een rots staan voor het plezier van hun gasten. Het was een ervaring om graag te delen en niet te vergeten.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa