Opgehaald door Geert in Pisa van het vliegveld. Het huis, waar ik verbleef met mijn drie Nederlandse medecursisten en lerares Italiaans Desi (en uiteraard gastvrouw Annet en gastheer Geert, de eigenaars) lag aan de weg naar het dorpje Micciano dat met zijn 40 inwoners op het topje van een berg ligt. Ik had een mooie kamer met uitzicht over het Toscaanse landschap, lakens met kant op bed en prachtige aquarellen aan de muur. De nachten zijn er nog zwart. Iets wat we hier niet meer kennen. Er wordt daar helemaal niets gebouwd en de paar oude ruïnes van boerderijen, die hier en daar liggen, moeten in authentieke stijl worden opgebouwd.
De dag begonnen we om 9:00 uur met een heerlijk ontbijt met eigengebakken brood, vers brood uit het dorp, heerlijke Italiaanse kaas en verdere lekkernijen. Desi was daarbij ook aanwezig zoals ze iedere dag bij ons zou blijven tot na cena dat om een uur of 22:00 ’s avonds meestal eindigde. Van 10:00-13:00 de Italiaanse les in de loggia met uitzicht op de heuvels. Daarna een Italiaanse lunch buiten in de zon, die er iedere dag hoog aan de hemel stond. De lunch werd klaargemaakt door Annet die zo een Italiaans restaurant zou kunnen beginnen. De tafel gedekt met mooi serviesgoed. Eigen wijn op tafel. Water uit de bron. Olijfolie van eigen olijven.
Op woensdag kwam Italiaanse Rosa verse pasta voor ons maken. Na de lunch even vrij om uit te rusten of te zwemmen in het zwembad. Om een uur of vier een activiteit buitenshuis. Volterra bezocht, kleine oude plaatsjes in de buurt, de weekmarkt van Pomarance, de druiven van Geert geoogst (vendemmia) de zon zien ondergaan in Cecina Mare, gewandeld in de heuvels. Rond een uur of acht ’s avonds werden we met Desi afgezet bij een of ander culinair restaurantje of osteria voor cena. Wat hebben wij die hele week fantastisch gegeten. Het was mijn zesde keer dat ik een cursus ‘deed’ in La bella Italia maar dit concept is werkelijk uniek.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa