De cursus bij Bolognalingua is mij werkelijk uitstekend bevallen! Ik had zelf geen les van Andrea, maar omdat hij toch de centrale spil van het instituut is, heb ik ook hem zeker goed leren kennen. Alles speelt zich immers in en om zijn huis af en bovendien is hij de begeleider tijdens de diverse uitstapjes. Andrea toonde zich ook buiten zijn lessen een zeer aangenaam en bekwaam docent. Natuurlijk staat ook bij deze tochtjes en rondleidingen het communiceren in het Italiaans centraal.
Erg prettig is het informele karakter van het instituut, waardoor alles zoveel aangenamer verloopt. Ik had les van Cinzia, een uitmuntende docente. Niet alleen dat ze over de beste didactische kwaliteiten beschikt, maar ze heeft ook een geweldig brede interesse en is zo de ideale gesprekspartner. En praten in het Italiaans is toch een van de belangrijkste vaardigheden die je hoopt daar te verbeteren.
En Bologna is een heerlijke stad. Kortom, ik kan het werkelijk iedereen aanbevelen die in een even informele als professionele omgeving zijn Italiaans wil verbeteren! Ik hoop er zeker terug te gaan.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa