De privé-cursus in Bologna die ik heb gevolgd aan het einde van juni was weliswaar kort, maar ik heb niettemin de juiste elementen geleerd die me in staat stellen gesprekken te voeren en kranten en tijdschriften te lezen.
De leraar in Bologna, Andrea Quarantotto was zeer goed, hij bouwde de lessen goed op, met herhalingen en variatie. En gezien het intensieve karakter, op het juiste moment ook pauzes. De hoge temperaturen op dat moment speelden ons beiden af en toe parten! Andrea heeft een bijzonder goed gevoel voor humor en een warme belangstelling voor wat mensen beweegt. Aan het einde van de eennalaatste dag en de laatste dag heeft hij tijdens middagexcursies over de boeiende geschiedenis van Bologna verteld, met de ware passie van de Bolognees voor zijn eigen stad.
Ik heb een privé-cursus geboekt met de wens in korte tijd zo veel mogelijk, maar ook de juiste elementaire vaardigheden goed te leren. Het privé-karakter was geen belemmering of beperking, integendeel, de docent heeft me veel verteld over de lokale cultuur en de gewoonten in Italië en Nederland, we hebben ook veel gelachen.
De bed&breakfast accommodatie was zeer gerieflijk, met een eigen appartement en een bijzonder rijk ontbijt elke morgen. De cursus en het verblijf in Bologna is zonder meer een aanrader, het is er trouwens ook goed winkelen. Het wat mijmerend genieten van de mensen en het uitzicht op het terras van de Piazza Maggiore ’s avonds mag je evenmin missen!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa