Het weekje Italiaans studeren is mijn vriendin en mij bijzonder goed bevallen. Daar we wat verder gevorderd zijn dan de doorsnee cursist hebben we ons met name bezig gehouden met gesprekjes voeren en de grammatica. Omdat we met 4 cursisten waren met een verschillend niveau in de Italiaanse taal hebben we in de ochtenduren gescheiden les gekregen, de lunch en de middagexcursies deden we dan weer gezamenlijk. Over deze formule waren we alle 4 erg enthousiast, omdat het toch vermoeiend is om de hele dag Italiaans te spreken, op deze manier werd de aandacht een beetje verdeeld.
De lunch, bereid door Daniela Quarantotto was iedere dag weer een feest, heerlijk en uitgebreid en we zaten vaak tot ongeveer 15.00 uur te tafelen en natuurlijk gezellig te “babbelen”in het Italiaans. Het weer heeft ons niet meegezeten, veel regen alhoewel Bologna een stad is waar je er niet zoveel last van hebt. Er zijn zoveel overdekte galerijen (portici), zodat je alleen een paraplu nodig hebt bij het oversteken van de weg.
Deze studievakantie heeft ons gestimuleerd om weer in de Italiaanse studieboeken te duiken, want het zou zonde zijn als de taal, die we ooit redelijk goed hebben gesproken langzaam weg zou zakken, omdat we er niets meer aan doen. Het was een geweldige week, ik kan het iedereen aanbevelen die op een leuke aanvullende manier Italiaans wil leren.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa