We werden keurig op tijd opgehaald door Simone de chauffeur. Eenmaal aangekomen in het appartement werden we vriendelijk en gastvrij ontvangen door Mw. Cioccia. Het appartement was schoon, maar wel erg eenvoudig en de bedden waren erg hard. Maar Mw. Cioccia (een erg gastvrij en vriendelijk mens) maakte een hoop goed, we hebben samen even boodschappen gedaan, wat een vitaal mens, voor haar leeftijd.
’s Maandags voor het eerst naar school, eerst de schriftelijke toets gedaan en daarna mondeling. Om de twee uur kregen we een andere lerares. De leraressen waren goed en duidelijk, hebben ons veel geleerd, maar ook over de cultuur van Italië en in het bijzonder over Napels. Ook de school was erg leuk, informeel maar ook professioneel. Erg prettige docenten die ook zo lekker duidelijk en niet te snel spraken. Ik heb echt wat geleerd (vooral converseren en dat wilde ik juist graag).
Aan het einde van de week zijn we weer netjes op tijd opgehaald door Simone en naar het vliegveld gebracht. We hebben een leuke, gezellige en leerzame week gehad. En Napels….super, wat een stad, wat een gekke, hectische, maar bijzondere stad, en dan niet te vergeten de Amalfitaanse kust en zijn eilanden, geweldig. Het was allemaal prima geregeld en ik weet zeker dat we dit nog wel eens gaan doen.

 

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa