Ik heb een heerlijke maand in Napels gehad. De locatie aan de Via Maddaloni (Spaccanapoli) is ideaal gelegen; aan de rand van het historisch centrum en vlakbij de Via Toledo, de interessantste piazza’s en de meeste bezienswaardigheden. En 6 minuten lopen van school, ook lekker! Napels is een drukke, chaotische stad maar er zijn altijd (ook ’s avonds laat) veel mensen op straat en dat maakt het erg levendig. Ik heb me dan ook geen moment onveilig gevoeld, iets waarvoor ik na alle verhalen wel een beetje bang geworden was. De armoede is wel duidelijker aan de oppervlakte aanwezig dan in de steden in het noorden, maar Napels heeft als stad heel veel te bieden. Het historisch centrum is prachtig, evenals de vele monumenten, ondergrondse catacomben en kerken. Het archeologisch museum met de opgravingen uit Herculaneum en Pompeji is indrukwekkend.
Ik heb in die maand in Napels veel van de stad en omgeving gezien, waaronder Pompeï, Sorrento, de Vesuvius, Posillipo en het eiland Procida. Toch heb ik in de maand nog zeker niet alles wat ik wilde zien, kunnen zien. Vooral ook omdat er vanaf de tweede week van mijn verblijf Italiaans gestudeerd moest worden! Maar ook dat was wel erg leuk. Samen met 10 anderen studenten uit Amerika, Indonesië, Japan, Venezuela, Brazilië en Engeland zat ik in een beginnersklasje. We hebben veel lol gehad met de Napolitaanse juffen en ook na de lessen heb ik regelmatig met een aantal klasgenoten geluncht en we zijn ook nog een keer met z’n allen uit geweest.
M’n Italiaans is wel verbeterd. Vooral het verstaan van mensen gaat aardig. Spreken tijdens een spontaan gesprek, blijft nog lastig. Maar veel meer kun je natuurlijk ook niet verwachten van een cursus van 3 weken. Napels is een stad die ik zou aanraden aan mensen die genieten van de echte Italiaanse hectiek en een beetje drukte en chaos juist gezellig vinden. Ik zou mensen wel willen adviseren een accommodatie in de directe omgeving van het historisch centrum te vinden omdat je dan vooral van het leven ’s avonds op straat kunt genieten.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa