Vanwege alle verhalen die ik van kennissen over Napels had gehoord: crimineel, armoedig etc. was ik van te voren wel een beetje bang geworden, maar die twee weken waren leuker dan ik ooit had durven dromen! Ik vind Napolitanen zoveel warmer dan de mensen in Rome of Florence: Napoli is echt een gezellige stad. Als je erg op luxe gesteld ben moet je wel ergens anders heen. Maar in Napels is alles tien keer goedkoper en de illegale straatverkopers verkopen heel wat mooie spulletjes…
En dan die musea! Als kunstgeschiedenisstudente heb ik echt m’n hart kunnen ophalen! Met name in het Museo di Capodimonte: ik wist niet dat er zo’n gigantisch museum in Napels was met zoveel beroemde kunst. Het archeologische museum is misschien wel het beroemdste in z’n soort. Het herbergt de belangrijkste schatten uit Pompeï. Mijn appartement lag in de ‘Spaanse wijk’ van Napels, vlakbij de grote winkelstraat, de Via Toledo, en het Palazzo Reale. Ik deelde het appartement met drie meiden. Een Française, een Oostenrijkse en een Japanse met wie ik nog steeds contact heb. De eigenares van het appartement woonde er ook nog bij. Signora Cioccia was trouwens echt wat je van een Italiaanse mama verwacht: bezorgd, lief en soms iets te bemoeizuchtig.
De school had alles echt goed geregeld. Mooie locatie, goed lesmateriaal. Na de instaptoets had één van de docenten een persoonlijk praatje met iedereen om te kijken in welke groep je hoorde. Ik volg nu enkele vakken Italiaanse taalverwerving aan de universiteit en ik merk dat ik in die twee weken in Napels heel veel heb geleerd. Met name voor m’n uitspraak was het heel goed. De docenten waren erg enthousiast en veranderden de les een beetje voor diegenen in de groep die al wat verder waren, maar hielden ook rekening met diegenen voor wie het allemaal wat moeilijker ging. Er waren niet zo heel veel studenten in de school, wat extra leuk was omdat je dan iedereen leerde kennen! We zaten met ongeveer acht mensen in een ‘klas’. Er werden door de school ook allerlei dingen georganiseerd, waarvan de meeste gratis waren. Zo kregen we een rondleiding door Napels, wat erg handig was omdat er geen supermarkten zijn en je dus al je boodschappen bij kleine winkeltjes moet doen (wel goed voor je Italiaans). En we zijn naar Pompeï geweest. Er werd ook een kookcursus georganiseerd en ik vind het nu nog een beetje jammer dat ik daar niet aan mee heb gedaan. In het weekend zijn we met een groep naar Capri geweest en we hebben verschillende feestjes gehad! Ik moet zeggen dat alles heel gesmeerd liep voor mijn eerste vakantie in mijn eentje! Ik wil zeker nog eens terug naar Napels, misschien wel volgend jaar om alles wat ik op de universiteit aan Italiaans heb geleerd toe te passen!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa