Ik heb een Italiaanse taalcursus in Napoli gedaan, omdat ik het zuiden ook graag wil verkennen, met name Napoli, en dus een taal-cultuur-studie reis was een zeer mooie combinatie.
“Centro Italiano” is een wat kleinere school met vriendelijke en uitermate sympathieke docenten die de leerlingen graag helpen en begeleiden. Ofschoon ik hier niet erg lang ben gebleven, heb ik het gevoel dat wij, de docenten en de leerlingen, al langer elkaar kennen. Met volop overgave (en met veel gevoel voor humor!!) gaven ze de lessen, en daar houd ik van. Buiten de cursusuren zijn er ook andere activiteiten voor de studenten, zoals: stadswandelingen maken met een echte “Napolitano” gids: een zeer vriendelijke, welbespraakt persoon (wat kon hìj vertellen!!) die op een zeer professionele manier een uitleg kon geven en kon vertellen over de stad, de kunst en de cultuur van Napoli. Of: op een avond een gezamenlijke wijntje drinken met de bijbehorende typische Napolitaanse hapjes; en nog vele andere.
Via “Italstudio” heb ik tevens een hele mooie grote kamer midden in het centrum kunnen huren met een zeer sympathieke en een rustige Napolitano als eigenaar van het grote huis. Het was op 5 minuten loopafstand naar de haven van Napoli met die prachtige blauwe zee, het bruist van het leven en het was ook 2 minuten op loopafstand van mijn kamer naar de school. Ideaal!
Napoli zelf is een hele mooie stad!! Al met al, was het voor mij een heerlijke en een leerzame taalstudie reis.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa