Heimwee, is het woord waar ik aan denk als ik terugblik op mijn tijd in Napels. Wat een geweldige stad. Het historische centrum is klein, maar daardoor juist gezellig intiem. Cultuur in overvloed. Elke ochtend tijdens mijn wandeling naar school kwam de bloemist zijn winkeltje uitrennen om mij te vertellen dat ik moest opschieten, wilde ik niet te laat komen voor de lessen. De sigarettenboer pakte gelijk mijn merk als ik zijn tabakszaak binnenstapte. En ik rook niet eens veel. Details, die het verblijf zo leuk maken. Ik was een beginner, sprak nauwelijks een woord Italiaans, maar heb mij uitstekend kunnen redden. Napolitanen vinden het geweldig als je je best doet en velen spreken een woordje Engels. Mijn grootste angst was mijn leeftijd. Ik ben 29 jaar en vroeg mij af of ik té oud zou zijn voor een taalcursus in het buitenland. Ik had weinig zin om tussen allemaal schoolverlaters te zitten. Ik had me er niet druk over hoeven te maken. Er zaten mensen van uiteenlopende leeftijden op school. Ironisch genoeg, waren het juist de schoolverlaters waar ik mee optrok. De docenten gaven erg goed les (2 uur spreekvaardigheid, 2 uur grammatica). De sfeer was persoonlijk, gezellig, open. Mijn accommodatie was perfect. Een prachtig studentenhuis in het hartje centrum, met dakterras, tuin, wasmachine en waanzinnig leuke Italiaanse huisgenoten. Wat heb ik het getroffen. Ik ben al eens terug geweest om mijn Italiaanse vrienden te bezoeken. Tegen wie nog twijfelt om een taalcursus in het buitenland te volgen, wil ik graag zeggen: doen! Gewoon doen! Het wordt een ervaring om nooit te vergeten.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa