De lessen in Assisi zijn gevarieerd. Ik had zelf alleen de ochtenden les, dus van 9 uur tot 13 uur. Tijdens de les werk je met 2 boeken. In Italiano is het basisboek van de cursus. Elk hoofdstuk wordt begeleid met een video die daarna met oefeningen wordt herhaald om te kijken of je hebt begrepen waar de video over gaat. Toen ik op maandagmorgen op school kwam, moest ik eerst een uitgebreide test doen om het niveau te bepalen. Ik heb nooit eerder les gehad, maar heb op de Middelbare school wel Spaans gehad. Dit merkte ik ook in de klas wel terug, begrijpen deed ik heel veel, maar terug praten is vele malen lastiger. Als je niet bang bent om te praten, gaat dat ook steeds beter.

Ik wist niet wat ik kon verwachten en ik vond het niveau van de cursus dan ook boven elke verwachting! In twee weken tijd zijn de meest voorkomende tijden behandeld, zijn de bijwoorden erin gestampt en zijn de uitgangen van woorden de revue gepasseerd.
Over het alleen gaan heb ik wel even getwijfeld. Normaal ga ik altijd samen met mijn man op vakantie, maar hij spreekt nou eenmaal geen Italiaans en is dat ook niet van plan. Ik wilde dit wel heel erg graag en zag ook al op de website staan dat 90% van de mensen alleen gaat. Dan moest ik het toch ook wel kunnen. En dat was ook prima. Alleen ben je helemaal gefocust op het Italiaans en kun je ook niet zo makkelijk terug vallen op het Nederlands of het Engels. En vrienden maak je in zo’n omgeving heel snel. Ook met de aanspraak van de plaatselijke bevolking zit het wel goed. Assisi is zo gewend aan buitenlandse studenten, dat ze al snel een praatje met je maken. Op terrasjes, in restaurants, in het plaatselijke supermarktje (iets naar beneden vanaf mijn hotel Posta Panoramica aan de Via San Paolo, een tip als je een kleiner budget hebt), allemaal zijn ze even vriendelijk en allerminst verbaasd dat je in het begin niet zo makkelijk uit je woorden komt.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa