Wauw… het waren echt 4 super weken in Verona. Wat een stad! Alles is helemaal goed gegaan. Zondag avond vanaf het vliegveld met de Aerobus naar het station gegaan en vanaf daar hooguit 10 min. met de taxi naar het appartement waar Anna op mij wachtte. Na een korte ‘rondleiding’ door haar (grote) appartement en wat regels heeft ze mij de route naar school uitgelegd.
De eerste keer naar school heb ik 40 min. gelopen, waar de volgende dagen maar 15 a 20 minuten voor nodig waren… Het is daar gelukkig geen straf om een rondje extra te lopen! Op school aangekomen werd ik meteen doorverwezen naar ‘Idea Verona’ bovenop het gebouw. Na de schriftelijke en mondelinge test werden we ingedeeld in klassen, op dat moment 3 of 4. De eerste 2 weken zaten we met z’n vijven in de klas, later 4, 3, en zelfs een dag met z’n 2en.
De lessen waren erg leuk en begrijpelijk en het voelt alsof je hier 10x zo snel leert als in Nederland.
In de 4 weken heb ik niet heel veel contact gehad met Anna, wat voor mij prima was, want Anna moest natuurlijk gewoon werken en het leek alsof ik een ‘eigen’ appartement had. Ze heeft me wel erg goed verzorgd want elk weekend, wanneer ik vaak weg was, had ze mijn kamer schoongemaakt. Ook kwam ze vaak met tips waar ik goed kon eten en mocht ik mijn kleren bij de wasmachine leggen zodat zij ze voor me kon wassen (in ruil voor een fles wasmiddel natuurlijk). Wat een luxe!

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa