De boeking was snel en goed geregeld: een goed begin. Ook de vlucht met Transavia en de aansluitende Airbus naar de stad verliepen vlot en zonder problemen. Het openbaar vervoer in Verona is prima.
De school Idea Verona vond ik uitstekend. Ik trof er competente, aardige docenten, een prettige sfeer, efficiënte gang van zaken, goed excursieprogramma na de lessen en er werd gevraagd naar suggesties als aanvulling op het programma.
Het appartement was goed, handige centrale ligging, goede faciliteiten. Het enige wat opviel was dat de pannetjes in de keuken oud waren, maar ach … Het interieur daarentegen was keurig schoon geboend; tv werkte (handig om als aanvulling op de lessen de actualiteiten van RAI-1 te volgen) idem gebruik van een wasmachine. In de stad kun je gratis internet aanvragen voor als je je laptop bij je hebt. Bovendien was het er heel rustig en de buren vriendelijk.
Verona vind ik een prachtige stad – veel te zien en er was, ook buiten ons bezoek aan een opera in de Arena, van alles te doen. Het bleek dat er gemakkelijk toegangskaarten te krijgen waren. Ook de ligging nabij het Gardameer is leuk; we hebben een keer de bus genomen naar Sirmione om daar een middag te lunchen en te zwemmen. Binnen een uur waren we ter plaatse.
En dan heb ik het nog niet gehad over het heerlijke eten. Als je een beetje buiten de toeristencirkels blijft, is het ook nog een stuk goedkoper dan in Nederland. Via de school krijg je dan nog eens korting in een aantal leuke en goede restaurantjes. Kortom: Italiaans leren in Verona is een aanrader..

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa