Een maand cursus in Verona tijdens het operaseizoen, geboekt via Italstudio, een prachtige ervaring. Enkele maanden eerder in mei heb ik via Italstudio een cursus in Siena gevolgd op de Scuola Leonardo da Vinci, ook al een onvergetelijke ervaring. IDEA Verona, de school in Verona is gehuisvest op het terrein van het Don Bosco instituut, een groot rustig en bijna serene omgeving nabij het slot Castelvecchio en pakweg 7 minuten lopen van de 2000 jaar oude arena.
Idea Verona is van de vier scholen die ik in Italië heb bezocht de modernste en meest professionele. Moderne klaslokalen voorzien van airconditioning (geen luxe in de zomermaanden) en vanwege de rust een ideale studeerplek, er is een tuin en een klein café op het terrein. De kwaliteit van het onderwijs (cursusmateriaal, leraren, methodiek) was zowel in Siena als in Verona goed, en vergelijkbaar, met het verschil dat Verona meer lesuren per dag geeft. Vind je gezelligheid belangrijk, dan zijn de wat grotere klassen in Siena geschikter, de groepen in Verona zijn kleiner en intiemer.
Iets over huisvesting. In Siena was het boven verwachting, samen met een Italiaanse die aan de universiteit ging promoveren en een medecursist uit Wenen deelde ik een huisje 2 km buiten de Porta Romagna, de bus stopte voor de deur. Mijn grote kamer met privé douche/WC grensde aan een grote tuin met uitzicht op de Toscaanse heuvels, gedrieën hebben we vaak in onze tuin gegeten. In Verona had ik een kamer in het zelfde Don Bosco instituut, vergelijkbaar met een kamer in een studentenflat, met privé douche en WC, voor gezamenlijk gebruik is er een keuken en gemeenschapsruimte. Huisvesting in Verona kost duidelijk meer dan in Siena.
Tot slot iets over de steden zelf. Siena is uniek vanwege zijn beslotenheid en onaangetaste middeleeuwse karakter, het stratenplan, het onovertroffen Piazza del Campo en de evenementen die er veelvuldig worden georganiseerd, een gratis live optreden van Andrea Boccelli, een gratis openluchtfilm, om maar enkele te noemen. Verona is met zijn 300 000 inwoners meer stad dan Siena met ongeveer 60 000 inwoners, Verona’s oude binnenstad met haar Romeinse stratenplan en mooie piazza’s is prachtig, de sfeer is mondain en elegant, voor liefhebbers van kleding en shopping: niet Siena maar Verona. En in juli en augustus is er bijna elke dag een opera bij te wonen, een ervaring die je niet mag missen, stel je een podium voor van tien keer de Stopera of RAI en plaats voor 20 000 toeschouwers.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa