In september heb ik via jullie een taalcursus gevolgd in Taormina. De reis, de school en zeker ook het verblijf is mij enorm goed bevallen. Het echtpaar bij wie ik op halfpensionbasis in huis zat, fam. Costa, zijn echt schatten van mensen. Direct na aankomst op zondagmiddag zat ik al in een geanimeerd gesprek met Elsa over van alles en nog wat en dat was tekenend voor het gehele verblijf: veel leuke gesprekken over een diversiteit van onderwerpen en dus een uitstekende manier om meer van de taal en de manier van leven en denken te leren. Los daarvan waren de kamers uitstekend en het eten zelfs meer dan uitstekend.
Ook de school, Babilonia, vond ik erg goed. Sowieso een mooie locatie met de ruime binnentuin, maar ook sympathieke en bevlogen docenten die hun uiterste best deden om met name de spreekvaardigheid te stimuleren en te verbeteren. Precies waarvoor ik daar was! De grote diversiteit aan studenten, zowel qua nationaliteit als in leeftijd, vond ik ook erg leuk. Contact legen gaat uitermate gemakkelijk en de saamhorigheid is groot, zowel in de school als ook daarbuiten in de stad. Aanschuiven op een terras bij een groepje medestudenten is bijna een vanzelfsprekendheid.
Taormina vond ik een mooi stadje met, voor mij, de juiste mix van gemoedelijke kleinschaligheid en voldoende vertier in de vorm van bars en restaurants en winkels. Het leuke vond ik ook dat je als student, in elk geval voor je gevoel, toch net iets meer ‘er bij hoort’ dan de ‘gewone’ toeristen. ’s Ochtends op weg naar school merk je al na enkele dagen (en ik zat er maar een week!) dat sommigen van de lokale bevolking, die op dat moment hun winkel of restaurant openen, je al herkennen en ook groeten. Kortom, niets dan lovende woorden eigenlijk

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa