De cursus in Taormina is mij prima bevallen. Omdat de lessen, weliswaar gericht op praten, schrijven, luisteren en lezen, “spelenderwijze” werden gegeven, was het een ontspannen manier om de taal te leren. Juist omdat er geen gebruik werd gemaakt van leerboeken maar meer van krantenknipsels, interviews, kruiswoordpuzzels, werd de woordenschat vergroot. Een klein toneelstukje opvoeren aan de hand van wat vooraf op papier gezette situaties (alledaagse situatie zoals bijv. iets kopen in de winkel en alleen maar mogen ruilen met een bon binnen een week en daar een discussie over voeren met de verkoper) is daar een goed voorbeeld van.
Er waren diverse mogelijkheden om deel te nemen aan allerlei door de school verzorgde activiteiten (kosteloos) zoals bijv. een lezing over “Novecento”, een toelichting over de “gebarentaal” van de Italianen (druk gesticuleren), een film, een excursie langs de bezienswaardigheden van Taormina en uiteraard een bezoek aan het Griekse theater (voor rekening van de school), een etentje op school en aansluitend een spel, een cena in een plaatselijk restaurant (voor eigen rekening). Daarnaast waren er nog tal van andere activiteiten waarvan ik alleen heb kunnen deelnemen aan een bezoek aan de Etna (niet kosteloos), wat zeer de moeite waard was.
De docenten waren stuk voor stuk enthousiast en wisten hun verhalen met veel verve te brengen waardoor het elke dag weer boeiend en ook reuze gezellig was. Het huiswerk nam hooguit een uurtje in beslag waardoor er nog ruimschoots tijd overbleef om andere dingen te doen waardoor het vakantiegevoel versterkt werd. Taormina is een schitterende, weliswaar kleine plaats, heel lieflijk, prachtig gelegen aan het water en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het appartement waarover ik de beschikking had was mooi, keurig schoon en bovenal heel gezellig gesitueerd zo dicht bij de grote winkelstraat Corso Umberto. Kortom, wat mij betreft, is het een zeer geslaagd verblijf geweest.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa