Santa Domenica was geweldig! Het is een prachtige omgeving, de mensen zijn leuk. Het lesgeven gaat wat anders dan op de school in Rome, losser en zonder lesmateriaal dat je in een bepaalde tijd door moet werken. Voor mij was dit beter, omdat het nu echt als vakantie voelde.
De leraressen stemmen de lessen af op jouw niveau en kijken naar de gemeenschappelijke wensen en de grammaticale regels die jij en je medestudenten nog niet (goed) kennen. De accommodatie was prima.
Ik heb uiteindelijk ook nog de kookcursus gedaan de eerste week. Dat waren drukke dagen, maar het was de moeite waard! Ik heb nog nooit zoveel dagen zo heerlijk gegeten als tijdens de kookcursus… Ook daarna trouwens in het plaatselijke restaurant en in Tropea.
Er wordt van alles georganiseerd op de school: catamaran tochtjes, excursie naar de eolische eilanden, barbecues…. Ik heb een geweldige tijd gehad, Santa Domenica en de mensen van Scuola Conte Ruggiero hebben mijn hart gestolen.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa