In het voorjaar ben ik voor de eerste keer naar de talenschool in Santa-Domenica geweest. Ik moest eerst wel slikken, want Santa Domenica leek op het eerste zicht maar een onooglijk dorpje waar niets te doen is…maar al snel begon ik te beseffen dat dit dorpje een paradijs is en zou iedereen aanraden om daar Italiaans te studeren als je dicht bij de zee wil zijn.
Als het weer goed is, volg je in de tuin les en tijdens de pauze trakteert Rosario je op een heerlijke cappuccino. De school organiseert leuke (en lekkere) kookcursussen en niets is zo heerlijk om er ’s avonds rond het vuur te luisteren naar Tonino die tokkelt op zijn gitaar.
Santa Domenica is een aangenaam plekje. Vanaf het ogenblik dat de inwoners weten dat je een student bent, ben je eentje van hen en wordt je steeds gastvrij ontvangen in één van de leuke barretjes.
Het strand ligt op wandelafstand en ook daar is het steeds leuk te vertoeven na de lessen. Met de trein kan je ook gemakkelijk de stadjes in de omgeving verkennen zoals Tropea of Pizzo.

Deel dit artikel:    

Waarom Italstudio

Onze jarenlange ervaring met taal- en cultuurcursussen en opleidingen in heel Italië maakt het mogelijk om een degelijk en onafhankelijk advies te geven. Op deze website kun je veel informatie vinden, maar je kunt altijd bij ons terecht met je vragen!
Italstudio heeft ruim 50 bestemmingen verspreid over heel Italië: grote en kleine scholen (en bij leraren thuis), in dorpen en in steden, aan zee en in het binnenland. Juist door die grote diversiteit is er voor elk wat wils!
Alle taalscholen zijn zorgvuldig door Italstudio geselecteerd, maar ook bezoeken wij de scholen regelmatig! We kennen alle medewerkers persoonlijk en kunnen er op rekenen dat zij onze cursisten alle mogelijke medewerking verlenen, het is zelfs zo dat onze cursisten een streepje voor hebben! Alle docenten zijn native-speakers met een universitaire opleiding, die met veel enthousiasme en humor de Italiaanse taal en cultuur op hun cursisten willen overbrengen.
Een persoonlijke benadering en deskundig advies vinden wij zeer belangrijk. De site helpt zeker bij het maken van je keuze. Maar rekening houdend met leeftijd, persoonlijke wensen, studiedoel en budget streven wij ernaar een meer persoonlijk en eerlijk advies te geven. Zowel vóór, tijdens, als na je taalreis zijn wij je aanspreekpunt. Voor ons ben je geen nummer, je kunt ons altijd bellen, mailen of bezoeken (bezoek alleen op afspraak). Neem daarvoor contact met ons op.
Veel cursisten zijn zo enthousiast dat zij telkens weer een cursus bij Italstudio boeken! Ook krijgen wij veel nieuwe cursisten, die door tevreden oud-cursisten en docenten naar Italstudio verwezen zijn. Lees gerust de reviews om een idee te krijgen.
De laagste prijzen en transparant: Italstudio berekent géén kosten, ook niet voor de reservering van accommodatie of last minute boekingen. De officiële prijslijsten van de scholen zelf zijn bepalend. Dit betekent dat je geen enkele toeslag betaalt, anders dan bij veel andere organisaties, ontvangen Italstudio-cursisten vaak zelfs extra korting!
Italstudio - Colosseum in Rome
Italstudio - Toren van Pisa